ЗАТ «Гомельскі ВБЗ» ў 2017 годзе быў распрацаваны і выраблены унікальны па сваёй канструкцыі вагон-кухня.

Внешний вид вагона Внешний вид вагона

Дадзены вагон, па сутнасці, уяўляе сабой мабільны пункт для арганізацыі падрыхтоўкі гарачай ежы ва ўмовах надзвычайных сітуацый, які можа звяртацца на сетцы чыгунак СНД каляіны 1520 мм у складзе пасажырскага, паштова-багажнага цягнікоў або лакаматывам з хуткасцю да 120 км/г.

Планоўка вагона-кухні мае наступныя памяшканні: працоўны тамбур, туалет, службовае аддзяленне, касы калідор, кацельнае аддзяленне, камора скорапсавальных прадуктаў, вялікі калідор, халодны цэх , мыйнае аддзяленне, гарачы цэх, машыннае аддзяленне.

Внешний вид вагона Внешний вид вагона

Для забеспячэння санітарна-гігіенічных патрэбаў абслуговага персаналу туалет вагона абсталяваны экалагічна чыстым туалетным комплексам, мыйнага чарай, бытавым змяшальнікам вады з душавой сеткай, фурнітурай для размяшчэння санітарна гігіенічных прылад.

Внешний вид вагона Внешний вид вагона

Упраўленне сістэмай электраабсталявання вагона вырабляецца з дапамогай электрычнага пульта, размешчанага ў службовым аддзяленні. Для забеспячэння неабходных умоў працы абслугі ў службовым аддзяленні устаноўлены крэсла правадыра, падваконны столік, індывідуальны свяцільня для чытання, шафа для адзення.

Падтрыманне аптымальнай тэмпературы ўнутры вагона ў халодны перыяд года ажыццяўляецца камбінаваным ацяпляльным катлом, размешчаным ў кацельні аддзяленні. Акрамя гэтага ў кацельні аддзяленні устаноўлены электраводанагравальнік для падвода гарачай вады да змяшальніка ў прыбіральні, ручная помпа для падпампоўкі цепланосбіта, водазапорноя арматура.

Внешний вид вагона Внешний вид вагона

Захоўванне хуткапсавальных прадуктаў пры тэмпературных рэжымах ад 0 ° С да + 6 ° С і ад -15 ° С да - 20 ° С арганізавана ў каморы, дзе ўстаноўлена спецыялізаванае халадзільнае абсталяванне.

У вагоне маецца спецыялізаваны цэх,якi дазваляе аператыўна вырабляць папярэднюю апрацоўку скорапсавальных прадуктаў, з магчымасцю захоўвання ў халадзільных камерах, обмывкi і ачысткі ў мыйных ваннах, абсталяваных воданагравальнікам, а таксама маюцца стэлажы для захоўвання посуду, выцяжным парасонам з вентылятарам. На спецыялізаваным абсталяванні маецца магчымасць вырабляць ачыстку і нарэзку гародніны і садавіны, нарэзку хлебабулачных вырабаў, а таксама падрыхтоўка мяснога фаршу.

Для прыгатавання гарачых страў, выпечкі, дэсертаў, а таксама тэрмічнай апрацоўкі прадуктаў у гарачым цэху ўстаноўлена спецыяльнае абсталяванне, а таксама выцяжныя парасоны з вентылятарамі і бак для захоўвання запасу вады.

Внешний вид вагона Внешний вид вагона

Аўтаномную работу ўсяго электраабсталявання, устаноўленага ў вагоне, забяспечвае дызель-генератарнага ўстаноўка, размешчаная ў машынным аддзяленні.

Для падтрымання аптымальнага мікраклімату ў гарачую пару года памяшкання халоднага і гарачага цэхаў абсталяваны сістэмамі кандыцыянавання паветра. Таксама на вагоне ўсталяваныя вокны з алюмініевых профіляў з двухкамернымі шклопакетамі.

Для працы ў цёмны час сутак вагон абсталяваны камбінаваным асвятленнем.

Знешні выгляд вагона Знешні выгляд вагона